Semmelweis Egyetem Kegyeleti adattár

 

Egyetemünk elhunyt tanszékvezető tanárainak kegyeleti adattára

Dr. Anderlik Piroska professzor asszony (a Baráti Kör vezetőségi tagja) kezdeményezésére, és egykori rektoraink nyughelyeit feltáró kutatásait folytatva, egyetemünk levéltára, dr. Molnár László (a Baráti Kör titkára) vezetésével, összeállította az elhunyt tanszékvezető tanárok kegyeleti adattárát egészen 1770-ig visszamenően. A munka célja az életrajzi adatok (születés és halál helye, ideje) összegyűjtésén túl tanáraink nyughelyeinek feltárása, elsősorban kegyeleti célokból. Reményeink szerint e több mint háromszáz nevet tartalmazó adattár lehetőséget teremt egykori tanáraink emlékének ébren tartására, ünnepi alkalmak, megemlékezések méltó lebonyolítására, illetve a leszármazott nélkül maradt tanárok nyughelyeinek gondozására.

Az adattár-táblázatból egyszerű egér-kattintással a Galériában elérhető az elhunyt portréja és rövid életrajza, amennyiben egyetemi vezetőfunkciója is volt.

Kérjük, hogy kiegészítő adataikkal, információikkal keressék dr. Molnár Lászlót ezen a drótposta címen, vagy a 459-1500/55063, illetve a 30/541-7156 telefonszám valamelyikén.

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük.

2016.02.16.

 

Tanszékvezetők a-z