Before registering, please read our Statutes

A Baráti Kör ifjúsági díjainak átadása 2019. március 14-én


Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett egyetemi ünnepély keretében került sor a Baráti Kör ifjúsági díjainak átadására 2019. március 14-én a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében.


Narrátor:

A Semmelweis Egyetem több mint hatszáz taggal rendelkező Baráti Körének fő céljai között szerepel, hogy eszmei és anyagi eszközökkel támogassa a tehetséges egyetemi hallgatók szellemi és lelki nevelését, fizikai edzettségét, kimagasló teljesítményét. Ezért a Baráti Kör 2019-ben is meghirdette ifjúsági tagjai részére a "Dr. Balázs Dezső és Walter Julianna" pályázatot.

Az emléklapokat Dr. Sótonyi Péter rector emeritus, a Baráti Kör alelnöke és Dr. Némedy Edit főorvos asszony, a Baráti Kör vezetőségi tagja adják át. Kérem őket, fáradjanak ki, valamint a díjazottakat, hogy nevük elhangzásakor jöjjenek ki átvenni a díjat igazoló Emléklapot.

120 000 forintos díjat nyert Hajdú Rozina Ida hatodéves orvostanhallgató annak támogatására, hogy részt vehessen a 2019. április 28. - május 2. között Vancouverben, Kanadában megrendezendő szemészeti konferencián, ami az Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO) éves kongresszusa. Megkérem Hergár Lucát, hogy Hajdú Rozina Ida megbízásából vegye át a díjat.

A Baráti Kör vezetősége ebben az évben is odaítélt két további - rendkívüli - ifjúsági díjat. A Semmelweis Egyetem kollégiumainak igazgatója, Dr. Godó Ferenc kezdeményezésére a Baráti Kör 120 000 Ft-tal jutalmazza az idei Korányi Frigyes Tudományos Fórum kiváló teljesítményt nyújtó hallgatóit. Kérem Nagy Tamást, hogy Dr. Godó Ferenc megbízásából vegye át az ezt igazoló Emléklapot.

A Baráti Kör 250 000 Ft-ot biztosít az egyetemi hallgatók testnevelésének és szabadidő sportjának fejlesztésére. Kérem Várszegi Kornélia igazgató asszonyt, vegye át az Emléklapot.

A jutalmazottaknak sok sikert kíván a Baráti Kör tagsága és elnöke, Dr. Rosivall László! A Baráti Kör szeretettel meghívja a díjazottakat, hogy tartsanak bemutatkozó előadást a Baráti Kör valamelyik rendezvényén!


2019.03.14.

Association of Friends of Semmelweis University, Budapest, Hungary H-1089, 4. Nagyvárad Square, Floor II. Room 214. | E-mail: E-mail
Telephone/Fax: (36-1) 210-2930/56385