Before registering, please read our Statutes

A belgyógyászattól az öregedés tudományáig

Szerző(k)/Szerkesztő(k): Boga Bálint
Oldalszám: 120
Kiadás éve: 2019
Kiadás: Első kiadás
ISBN: 9789633314609
Méret: 125x200 mm
Kötés: Puhatáblás, matt fólia
Nyelvek: magyar
Kiadó: Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió

Leírás:

Szakmai önéletrajzot általában akkor készítünk, amikor pályázat kapcsán egy pozíciót el akarunk nyerni. Életünk folyamán, főleg első felében ez néhányszor előfordul. Amikor azonban megettük kenyerünk javát, többünkben megszületik az a belső igény, hogy visszatekintsünk szakmai életünk alakulására, szorongató, de megharcolt epizódjaira és sikereire, kellemes emlékként élő történéseire egyaránt, kiemelve, hogy bennünk mi zajlott le. Magam 80. életévemhez közeledve ebből a késztetésből kiindulva elkezdtem megírni egyes korszakaim történetét, most átlépve a 80 év határát, végére értem ennek. Szakmai életem mellett persze a nagypolitika tette a maga történelmi lépéseit, amelyek visszahatottak a szakmapolitikán keresztül az én mikrovilágomra is. Az ebből fakadó nehézségeket többségében sikerült legyőznöm és igyekvésem nagyrészt eredményes volt. A szélesebb emberismereti motiváltságom kielégítésére is kaptam a sorstól lehetőséget, elsősorban a gerontológia művelésében.

Úgy gondolom, hogy szakmai életutam követése, a részletekben megnyilvánuló jelenségek leírása a hivatást kezdő, folytató vagy befejező értelmiségi személy számára ad tapasztalatkiegészítő ismeretet, nyújt tovább gondolásra késztető megállapítást.

Úgy vélem emellett, hogy szakmai életemet azért is érdemes részleteiben is bemutatni, mert a laikus olvasó számára is betekintést enged az orvosi pályán mozgó ember belső világába, interperszonális kapcsolataiba. (Boga Bálint)

2.400 Ft


2019.01.23.

Association of Friends of Semmelweis University, Budapest, Hungary H-1089, 4. Nagyvárad Square, Floor II. Room 214. | E-mail: E-mail
Telephone/Fax: (36-1) 210-2930/56385