Kaotikus elkeveredés folyadékokban (folyókban-tavakban-érrendszerben)

Prof. Dr. Józsa János akadémikus, a BME rektora, az Építőmérnöki Kar Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék előző vezetője volt a Baráti Kör vendégelőadója szeptember 27.-én. "Kaotikus elkeveredés folyadékokban (folyókban-tavakban-érrendszerben)" címmel, briliáns előadásban mutatta be a hidrodinamika és a hemodinamika csodáit, valamint az elméleti tudás magas szintű alkalmazásának példáit, korszerű lehetőségeit. Előadása keretében, Rektor úr elismerően utalt az egyetemeink közötti több évtizedes tudományos és oktatási együttműködés (pl. egészségügyi-mérnök képzés, biomérnök képzés) értékeire, perspektíváira is. Az intenzíven érdeklődő hallgatóságtól alig tudott "szabadulni" vendégünk.

Stark Klára Aliz V. éves orvostanhallgató, a Baráti Kör által támogatott Kerpel-Frónius Ödön Díj egyik nyertese volt 2016-ban. Ugyan ebben az évben ő volt a főszervezője a Korányi Frigyes Szakkollégium tudományos konferenciájának, amelyet szintén támogatott a Körünk. "A medicina kapujában" címmel tartotta meg szívhez szóló, vallomásos bevezető előadását.

Szívből köszönjük az értékes, gondolatgazdag prezentációkat!


Prof. emer. Dr. Monos Emil,
a Baráti Kör elnöke, az
eü.mérnök képzés rektori megbízottja


Letölthető anyag

Letölthető cikk


2017.10.16.

Semmelweis Egyetem Baráti Köre, 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. II. em. 214. | E-mail: E-mail | Telefon/Fax: (36-1) 210-2930/56385