BOTE, SOTE, SE Az önálló orvosegyetem első 6 évtizedének történeti kronológiája

A 2011. január 26-án esedékes klubestünk alkalmából Tulassay Tivadar rektor úr hívta meg a Baráti Kör tagjait közvetlen beszélgetésre az Egyetem jelenéről és jövőjéről az alig 1-2 éve létesült Semmelweis Szalonba, "ahol a tudomány és művészet találkozik" (VIII. Üllői út 26.). Sajnos, a találkozó előtti napon Rektorunk belázasodott, ezért nem tudott megjelenni a találkozón. A Kör elnöke, Monos Emil "vállalta a kockázatot", hogy a Molnár Lászlóval közösen, az önálló budapesti orvosképzés 60. évfordulója alkalmából összeállított képi anyaggal "beugorjon" a megüresedett programba, mint előadó. Így került sor a "BOTE, SOTE, SE – Az önálló orvosegyetem első 6 évtizedének történeti kronológiája" c. prezentációra a tervezettnél korábbi alkalommal.

A mintegy 70-80 résztvevő megcsodálta a szépen felújított belső tereket a központi hivatali épületben, érdeklődéssel-megértéssel fogadta az előadást, s élvezte a Szalon kedves munkatársainak gondűző vendégszeretetét.


Letölthető anyag


2011.01.26.

Prof. emer. Dr. Monos Emil
a Baráti Kör elnöke

Semmelweis Egyetem Baráti Köre, 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. II. em. 214. | E-mail: E-mail | Telefon/Fax: (36-1) 210-2930/56385